Publicitat
Publicitat

DANSA

La Compañía Nacional de Danza tria Terrassa per a l'estrena mundial de 'Sonatas'

La coreografia de José Carlos Martínez és el preludi del retorn de la companyia a la dansa clàssica

La Compañía Nacional de Danza (CND) estrena demà al Centre Cultural de Terrassa l'espectacle 'Sonatas', una coreografia del director de la companyia, José Carlos Martínez. Aquesta estrena mundial, amb música del pare Antoni Soler i Domenico Scarlatti, suposa el preàmbul del retorn de la CND a la dansa clàssica, que es presentarà oficialment d'aquí a uns mesos al Teatro Real de Madrid.

A l'hora de crear aquesta peça, Martínez ha partit de l'estudi previ de la partitura musical de Scarlatti i el pare Soler i, com en una sonata, les frases coreogràfiques es transformen, es repeteixen i evolucionen al ritme de l'estructura musical. Cada ballarí representa un instrument musical de la "versió orquestral" de les sonates i interpreta la seva pròpia partitura coreogràfica.

L'estrena de 'Tres Preludis' (1969), de Ben Stevenson, també formarà part de l'espectacle de demà. Premiada internacionalment, l'obra ha estat muntada sobre una selecció de preludis de Sergei Rachmaninoff. Els personatges són dos ballarins que s'enamoren mentre treballen en un estudi de dansa. Els tres moviments despleguen gran velocitat i intensitat, i en paral·lel, la passió creix entre els ballarins. 'Tres Preludis' va ser guardonat amb la medalla d'or per a coreografia en el Concurs Internacional de Ballet de Varna, Bulgària el 1972.

Aquest espectacle forma part de la Temporada de Dansa Unnim-BBVA, arran de l'acord de col·laboració signat recentment entre Unnim Caixa i Unnim BBVA.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT