Descobreixen un fortí romà al jaciment del Coll del Moro de Gandesa

El fortí podria ser dels segles II-I aC i probablement està lligat a la xarxa militar romana per a la conquesta de la vall de l'Ebre

Arqueòlegs de la Universitat de Barcelona i de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica codirigits per Rafel Jornet han descobert en el jaciment de Coll del Moro de Gandesa un fortí romà amb restes de fonaments de cases i carrers formant un urbanisme complex construït amb terrasses.

Aquesta actuació confirma la importància d'aquest conjunt arqueològic, que està integrat per una necròpolis d'incineració, que comprèn tres àrees ben diferenciades i que s'enquadra entre finals del segles IX aC i V-IV aC, i un hàbitat que va des de l'època preibèrica fins al segle III dc.

En aquesta campanya s'han descobert restes d'un fortí d'època romà-republicana dels segles II-I aC, probablement lligat a la xarxa militar romana per a la conquesta de la vall de l'Ebre que reaprofitava i remonumentalitzava l'antiga torre ibèrica del Coll del Moro.

Els anys vinents la investigació se centrarà en l'excavació del fortí romà-republicà, els nous habitatges ibèriques i la delimitació de la fortificació pels costats aquest, sud i oest.

Més continguts de