Música
Cultura 07/03/2013

La promotora 'Doctor Music' repassa 30 anys de música amb una exposició al Palau Robert

L'empresa de Neo Sala rememora amb 'Born to múúú'' els festivals a Escalarre així com els concerts d'U2, Paul McCartney, Leonard Cohen i Pink Floyd, entre d'altres

Acn
2 min
Neo Sala en la presentació de l'exposició

Barcelona'Born to múúú' és l'exposició fotogràfica dels 30 anys de la promotora musical 'Doctor Music' que es podrà veure al Palau Robert fins al 12 de maig. La mostra recupera desenes de fotografies d'artistes que han actuat a Barcelona o al Doctor Music Festival, entrades dels concerts, cartells promocionals i vídeos del ressò mediàtic dels esdeveniments organitzats per la promotora.

Neo Sala ha admès que el festival no va sortir bé econòmicament, però que va tenir una repercussió "altíssima". El 'Doctor music Festival' es va organitzar a Escalarre (Pallars Sobirà) els anys 1996, 1997 i 1998. Hi van actuar Bob Dylan, David Bowie, Rage Against the Machine, Lou Reed, Iggy Pop, Pulp, Patti Smith, Alice Cooper, Deep Purple, Beastie b ois, Bad Religion, Massive Attack i Pet Shop Boys, entre d'altres.

L'any 1982 Neo Sala va fundar la promotora "per aportar una nova realitat al panorama musical del país", i ben aviat va començar a contactar amb artistes internacionals. La primera va ser Tina Turner, que l'any 1987 va actuar a Barcelona. U2, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Leonard Cohen i Pink Floyd són alguns dels noms que van passar per Barcelona a través de la gestió de l'empresa.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lloat la feina de Doctor Music i ha demanat que "no s'oblidi la tasca empresarial que es fa des de la cultura". L'alcalde ha lamentat que "a vegades" la gent pensi que cultura és "només distracció o entreteniment" i "no entengui", ha dit, l'esperit emprenedor i la capacitat de generar riquesa que hi ha darrere d'una empresa com Doctor Music. El conseller de Cultura,Ferran Mascarell, també ha reconegut la tasca de Neo Sala al capdavant de Doctor Music i s'ha declarat admirador d'alguns dels grups que la promotora ha portat a Barcelona.

stats