Publicitat
Publicitat

Arqueologia

Les Drassanes dels segles XIV al XVII veuen la llum

El Museu Marítim de Barcelona mostra l'espai que corrobora que a les Drassanes s'hi construïen i reparaven galeres des del segle XIV

A les Drassanes, on ara hi ha el Museu Marítim de Barcelona, s'hi van construir galeres durant els segles XIV, XV, XVI i XVII. El Museu Marítim, que al llarg d'aquest any ha excavat el subsòl de l'edifici, ha presentat avui l'evidència: un gran rebaix esglaonat que correspon a l'estructura necessària per construir galeres. El total del rebaix faria de llarg 60 metres amb una amplària de 10 metres, i seria un rebaix esglaonat, seguint la forma i les característiques d'aquest tipus de naus. Dins d'aquest rebaix hi aniria una estructura de fusta, sobre la qual s'hi construiria i hi lliscaria una galera, en el cas que hagués de sortir a la mar.

"És una troballa excepcional, i, en principi, no n'hi ha gaires de paral·leles, ja que no s'han excavat gaires drassanes arreu del món. A més, també és important perquè ens permet entendre com es construïen les galeres a l'època medieval i moderna", ha dit el director de l'excavació, Iñaki Moreno. Segons Moreno, es tracta d'una estructura única a Catalunya i a Espanya.

A l'excavació, fins i tot, s'han trobat una sèrie d'elements de fusta, que aporten informació dels punts en què reposava la galera, la seva quilla, i també unes fustes que aporten informació del sistema de subjecció de la galera de forma lateral.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT