Publicitat
Publicitat

Música

Mor Earl Scruggs, llegenda del bluegrass

Famós per la seva manera de tocar el banjo, Scruggs i el guitarra Lester Flatt van crear la banda sonora de 'Bonnie and Clyde'

El nord-americà Earl Scruggs, una llegenda del banjo i del 'bluegrass' –estil musical que incorpora elements de country, folk, jazz i blues–, va morir als 88 anys en un hospital de Nashville (EUA) de causes naturals, segons ha informat el seu fill Gary.

Scruggs, nascut el 6 de gener 1924 a Flint Hill (Carolina del Nord), va popularitzar una forma de tocar el banjo amb tres dits coneguda com a 'estil Scruggs' i va ser un dels creadors de la música bluegrass. Fill d'un pagès que tocava el banjo i una mare organista, va començar a tocar l'instrument que el faria famós als quatre anys, i amb 10 va començar a desenvolupar el seu estil propi.

El banjo va renéixer com a instrument musical a causa de la qualitat de Scruggs. El va llançar, però, a mitjan dècada dels quaranta, el pare del bluegrass, Bill Monroe, amb qui va tocar als Blue Grass Boys. Després, de finals dels quaranta i durant vint anys, Scruggs es va unir al guitarrista Lester Flatt i van saltar a la fama com a duo amb una cançó de l'exitós programa de televisió 'The Beverly Hillbillies' coneguda com 'La balada de Jed Clampett'. Una altra cançó famosa del duo, 'Foggy Mountain Breakdown', va ser banda sonora de la pel·lícula 'Bonnie and Clyde' (1967).

El duo es va separar el 1969 i Scruggs va seguir triomfant després en solitari. Els seus dos fills, Gary i Randy, també músics i compositors, van treballar amb el seu pare a l'àlbum 'The Earl Scruggs Revue' de 1973.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT