Literatura

Eduardo Mendoza, premi Franz Kafka 2015 per la seva "narració magistral i visió humana"

L'escriptor barceloní Eduardo Mendoza ha estat reconegut amb XV Premi Franz Kafka per la seva "narració magistral, visió humana dels esdeveniments i un sentit de l'humor mordaç", a més de per ser un dels mestres de la literatura contemporània en castellà.

Entre els deu finalistes, figures destacades de la literatura mundial contemporània, el jurat –format per experts d'arreu del món entre els quals hi ha l'espanyol Lorenzo Silva i l'alemany Hans Dieter Zimmermann– ha elegit Mendoza com a mereixedor d'aquest premi internacional de literatura que concedeix la Societat Franz Kafka.

A més de valorar Mendoza com un dels escriptors espanyols "més traduïts i respectats", el jurat també ha destacat 'La veritat sobre el cas Savolta' per la seva "representació magistral de les lluites política i socials a Barcelona i a tot Espanya a la primera meitat del segle XX".

Mendoza viatjarà fins a Praga (República Txeca) a finals d'octubre per recollir el premi en la tradicional cerimònia; en ella rebrà el premi, dotat en 10.000 dòlars, i una estàtua de bronze de Franz Kafka, creada per Jaroslav Roná.