Literatura

Elio Quiroga guanya el Premi Minotauro 2015 amb 'Los que sueñan'

El guardó literària especialitzat en ciència-ficció torna a estar vinculat al Festival de Sitges i es lliurarà en la pròxima edició del certamen

L'escriptor Elio Quiroga ha guanyat el Premi Minotauro 2015 gràcies a la seva última obra 'Los que sueñan', que sortirà a la venta el pròxim 6 d'octubre. La novel·la de ciència ficció planteja, segons el jurat d'aquesta 21a edició, "un dilema molt actual i reflecteix l'auge internacional que viu el gènere".

Quiroga és un director, guionista i productor de cinema que ha publicat obres com 'El despertar', 'Los códices del Apocalipsis' i 'Ydill'. A més de dirigir nombrosos curtmetratges, Quiroga ha produït quatre pel·lícules: 'Fotos', amb la qual va guanyar el 1997 el premi al millor guió i el Premi especial del jurat de Sitges, 'La hora fría', 'No-Do', i 'The mystery of the king of Kinema'.

És el segon any consecutiu que el premi literari atorgat per l'editorial Minotauro està vinculat al Festival internacional de cinema fàntastic de Sitges. L'escriptor rebrà el premi, dotat amb 10.000 euros, en la 48a edició del festival que se celebrarà del 9 al 18 d'octubre.