Cultura 06/02/2012

El Gremi d'Editors de Balears renuncia a l'Espai Mallorca

El deixen en mans del Consell de Mallorca, que és qui els havia encarregat la gestió el 1998 però no els ha donat els recursos per finançar-ho. Dissabte hi haurà una manifestació popular

1 min

El Gremi d'Editors de Balears renuncia a la gestió de l'Espai Mallorca situat a Barcelona i a Illa de Llibres situat a Palma de forma immediata. Ho han anunciat en una nota de premsa amb els motius d'aquesta renúncia: "A dia d’avui el Consell de Mallorca deu al Gremi d’Editors de Balears un total de 86.000 euros, corresponents a la partida del 2011 destinada a pagar les despeses derivades de l’Espai Mallorca i d’Illa de Llibres". Això ha fet que hi hagi endarreriments en pagar nòmines, proveïdors i lloguer. Com que les partides per al 2012 tampoc no estan clares, i no s'ha convocat l'ajut de 30.000 euros del 2011, el Gremi ha decidit renunciar a la gestió que li havia encarregat l'any 1998 el Consell sense cap retribució a canvi. El Gremi emplaça el Consell de Mallorca a subrogar drets i obligacions dels dos espais o bé es veurà amb l'obligació de tancar-los.

Des de la xarxa s'està mobilitzant un grup 'Crits i renou' per l'Espai Mallorca per pressionar el govern perquè liquidi deutes i mantingui l’Espai Mallorca: "Té un gran valor extraeconòmic. És un espai de trobada, un espai d’intercanvi d’experiències i un centre de promoció de la cultura. És la veu de molta gent. No es pot deixar perdre un patrimoni com aquest, que ha costat tants anys i tants esforços construir. Seria un acte d’irresponsabilitat imperdonable". Dissabte 11 de febrer hi ha convocada una jornada de festa a l'Espai Mallorca amb 11 hores ininterrompudes amb activitats i un dinar popular.

stats