Història

Eva Braun, dona de Hitler, podria haver estat d'origen jueu

El diari Haaretz fa ressò de la notícia divulgada per un documental de Channel 4, on s'explica els orígens de Braun segons una anàlisi de cabells trobats en un raspall de la dona de Hitler

Un documental de Channel 4 ha revelat aquesta setmana que Eva Braun, dona d'Adolf Hitler, hauria pogut tenir avantpassats jueus per la banda materna de la família. La informació, que també ha publicat el diari Haaretz, s'ha sabut després d'analitzar cabells d'un raspall de Braun trobat per un oficial nord-americà a la residència alpina de la parella, el Berghof, a finals de la Segona Guerra Mundial.  

L'equip del documental va trobar que l'ADN de Braun està "estretament associat" amb l'haplogrup N1B1, propi dels jueus askenazites. Si les proves són certes, una part dels avantpassats de Braun –de la banda materna de la família– haurien pogut ser d'origen jueu, tot i que s'haurien convertit al catolicisme durant el segle XIX. Eva Braun era de confessió catòlica.

Hitler i Braun, que eren parella des de feia anys, no es van casar fins que les tropes russes eren a punt de fer-se amb el control de Berlín. Només 40 hores després de la cerimònia civil es van suicidar.

Més continguts de