MÚSICA
Cultura 02/07/2013

El Festival Internacional de Benicàssim (FIB) podria cancel·lar-se

Tot i que l'empresa organitzadora ha aixecat el concurs de creditors, s'està endarrerint el muntatge de les infraestructures per al certamen previst del 18 al 21 de juliol

Efe
2 min

CastellóL'empresa organitzadora del Festival Internacional de Benicàssim (FIB), Maraworld, ha reconegut avui un retard en el muntatge de les infraestructures per celebrar-lo i no confirma si finalment es farà aquest certamen, previst del 18 al 21 de juliol.

Fonts de l'organització han confirmat a EFE que hi ha un "evident" retard de tres o quatre dies en el muntatge de les instal·lacions, tot i que no han volgut pronunciar-se sobre la celebració o no del festival després que en les xarxes socials s'ha posat en dubte. Des d'aquesta tarda a primera hora a les xarxes socials s'ha reclamat informació davant la possibilitat que l'organització pugui plantejar-se cancel·lar l'esdeveniment.

Consultats sobre aquesta possibilitat, la diputació de Castelló i l'Ajuntament de Benicàssim, que col·laboren en la celebració del festival, han explicat a Efe que les dues entitats continuen treballant en la propera edició del FIB. Des del consistori han assenyalat que es continua treballant en els permisos i les autoritzacions de competència municipal necessàries per a la realització del festival. Així mateix, han indicat que encara que el muntatge comenci a finals d'aquesta setmana, encara s'estaria dins el termini perquè tot estigués perfectament preparat quan comencin a arribar els assistents. Fonts de la Diputació han indicat a EFE que, davant els dubtes sorgits, s'han dirigit a l'organització del festival i els han dit que "tot seguia endavant".

El director del FIB, Vince Power, va garantir el 5 de juny la celebració del FIB tant el 2013 com el 2014, ja que sembla que l'empresa ja havia superat el concurs voluntari de creditors que es va veure obligada a presentar com a conseqüència de la mala situació econòmica de la seva empresa matriu britànica. Power qualifica aquest últim any de "molt difícil" i "especialment complicat", però l'organització va informar que finalment l'administrador concursal havia emès un informe favorable en que donava "continuïtat al festival".

stats