Cultura 31/08/2012

El Festival Shakespeare es trasllada de Santa Susanna a Barcelona

El certamen reneix, després que l'Ajuntament de Mataró el cancel·lés el 2011, gràcies a una aliança amb la productora La Perla 29

Acn
1 min
EL LONDRES DE SHAKESPEARE

BarcelonaEl Festival Shakespeare de Catalunya tornarà a ser visible l'any 2013 i ho farà, per primera vegada, a la ciutat de Barcelona. Després de la seva cancel·lació inesperada l'any passat, per ordre de l'Ajuntament de Mataró, el certamen dedicat al dramaturg anglès i a la seva obra ha reprès la seva activitat. En el context de crisi actual, el festival s'ha associat amb la productora La Perla 29, que cedeix els seus locals i la seva seu, la nau gòtica de la Biblioteca de Catalunya. A més, el seu director, Oriol Broggi, s'incorpora com a assessor artístic del certamen, una funció que exercirà juntament amb el director artístic del Teatre Romea, Julio Manrique.

D'altra banda, el festival també ha rebut el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i diferents agents culturals del barri del Raval, com el CCCB, el Conservatori de Música del Liceu o la llibreria La Central. El festival, que des de l'any 2010 forma part de la Xarxa Europea de Festivals Shakespeare, continua reivindicant-se com un festival no només de teatre sinó de tots els llenguatges i disciplines artístiques.

stats