Publicitat
Publicitat

CINEMA

La ministra González-Sinde anuncia que deixarà la política

La ministra i directora de cine diu que ho va anunciar al president i al candidat socialista fa temps, i que després de les eleccions provarà sort amb la literatura o el teatre

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha declarat avui a Sant Sebastià que dóna per acabat, amb la fi d'aquesta legislatura, el seu periple polític, i ha manifestat que és hora de reprendre el seu ofici com a cineasta, tot i que ha ampliat les possibilitats a la literatura o el teatre. "Tinc dos anys d'incompatibilitat per llei i en aquest temps seria bo reflexionar, escriure i provar sort en altres àmbits, com la literatura o el teatre", ha dit la ministra als periodistes després d'entregar, al museu donostiarra de Sant Telmo, el Premi Nacional de Cinematografia al realitzador Agustí Villaronga.

La ministra, que ha fet un discurs molt polític en concedir el premi al director català, ha considerat que és "obligació des de la cultura i des del cinema denunciar la situació i donar a la realitat el pes que té". "Fa molt temps que vaig comunicar al president i al candidat que estava en disposició de col·laborar i de donar suport, però que el meu període en política el dono per acabat", ha revelat la ministr a. "És moment de reprendre el meu ofici", ha dit la directora de cinema i guionista González-Sinde, que ha fet un balanç "positiu" de la seva gestió. "No puc dir sinó que estic contenta i orgullosa d'haver servit el meu país, a més en un moment de tanta dificultat, un moment econòmic tan difícil ".

La ministra, que va prendre possessió del seu càrrec l'11 d'abril de 2009 en substitució de César Antonio Molina, ha assegurat que les dades de la indústria del cinema en aquest 2011 han fet possible que deixi el càrrec amb el cap alt, perquè "aquest és un sector que defensa amb ungles i dents el que té".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT