Publicitat
Publicitat

TEATRE

L'escena catalana desembarca a Avinyó

Vuit companyies formaran el focus català que participarà a la secció 'off' del prestigiós festival francès

Per primer any l'Institut Ramon Llull apadrina vuit companyies catalanes perquè participin al prestigiós festival d'Avinyó, que se celebra durant el mes de juliol. Es tracta de la companyia de Circ Eia (circ), la Companyia PelMànec (marionetes), la Companyia de Pere Faura (dansa) i la Companyia d'Alba Sarraut (clown), a més de la Companyia Katraska (clown), Los Excéntricos (clown), el Cor de teatre (música i mim) i la companyia Mariantònia Oliver (dansa-teatre).

El director adjunt del Llull, Àlex Susanna, va assegurar que l'operació "és conseqüència que el moment de l'escena de casa nostra és òptim i que les companyies ja han sigut presents els darrers anys als festivals francesos". I també va tranquil·litzar el sector assegurant que la presència a Avinyó tindrà continuïtat, cosa imprescindible per assolir els objectius que no és arribar a aquest festival sinó vendre, i que les companyies tinguin una presència continuada al mercat veí. La magnitud del certamen hi obliga: l''off' d'Avinyó consta de mil espectacles, però també acull quatre mil programadors. L'escena catalana intentarà fer-s'hi un forat.

De les companyies, quatre han sigut escollides i subvencionades totalment pel propi Llull –seleccionades per una comissió d'experts– i quatre més ja tenien intenció d'anar al certamen i han rebut un cop de mà de l'entitat de promoció de la cultura catalana. El pressupost total d'aquesta "operació estratègica" és de 135.000 euros.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT