ARQUITECTURA

L'Auditori de Plasència, entre els finalistes dels premis Mies van der Rohe

El jurat destaca que els espais permeten a les persones trobar diferents formes d'utilitzar-los

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han anunciat aquest dimecres els cinc finalistes que competiran pel premi Mies van der Rohe, que enguany selecciona treballs que "aborden programes indeterminats que permeten que les persones trobin diferents formes d'usar els espais i transformar-los en diferents llocs", segons explica el jurat. El guardó es considera el més important en el camp de l'arquitectura contemporània i està dotat amb 60.000 euros. El treball més proper geogràficament, i l'únic d'Espanya, és el Palau de Congressos i Auditori de Plasència, a Càceres, de l'estudi Selgascano.

Juntament amb l'auditori, competeixen l'edifici PC Caritas, a Melle (Bèlgica), de l'estudi Architecten de Vylder Vinck Taillieu, que es converteix "en un nou tipus d'espai públic en una construcció existent", segons els arquitectes.

La plaça Skanderbeg, situada a Tirana (Albània), creada conjuntament per 51N4E, Anri Sala, Plant en Houtgoed i iRI. "La plaça es va abordar com a part d'un metabolisme, contribuint a la millora del seu entorn i conscient de les diverses connexions amb el seu entorn immediat i un entorn més remot", expliquen els creadors.

L'espai Terracehouse Berlin, a Alemanya, de Brandlhuber + Emde, Burlon i Muck Petzet Architekten. "Tot i que avui el projecte compleix amb els estàndards legals d'un edifici comercial, està dirigit a superar la separació entre habitatge i treball, comercial i residencial, qüestionant les normes existents", assenyala l'estudi.

L'edifici Transformació de 530 habitatges - Grand Parc Bordeaux, a Burdeus (França), dels arquitectes Lacaton & Vassal, Frédéric Druot Architecture i Christophe Hutin Architecture, tanca la llista de finalistes. 

A finals d'abril s'anunciarà el nom dels guanyadors i el premi s'entregarà el 7 de maig al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. Del 9 al 19 de maig, els edificis estaran oberts al públic.

Més continguts de