Literatura
Cultura 19/11/2014

El restaurant 7 portes presenta el cicle 'Clàssics de forquilla i ganivet'

La Institució de les Lletres Catalanes obre un cicle de conferències del 20 de novembre al 12 de febrer, una combinació entre la gastronomia i els clàssics de la literatura

Ara
1 min

BarcelonaSota el nom de 'Clàssics de forquilla i ganivet', la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) pretén fusionar literatura i cuina en un cicle de conferències que tenen com a objectiu aprofundir en escriptors clàssics occidentals, com Dante o Vicent Andrés Estellés, a través de la gastronomia. Laura Borràs, directora de l'ILC, serà l'encarregada d'iniciar la primera tertúlia, titulada 'La literatura i el menjar: un recorregut literari amb un tast de clàssics', aquest dijous a les 19h.

El cicle acollirà altres conferències com la de Raffaele Pinto, professor de Filologia Italiana de la Universitat de Barcelona (UB), que aprofundirà sobre la figura de Dante llegint un fragment de 'La divina comèdia' on l'escriptor parla del menjar. Els versos de Vicent Andrés Estellés seran comentats per Iban Leon Llop, doctorat en Filologia Catalana per la UB, a 'Estellés i el menjar', i Anna Maluquer conclourà el cicle amb 'Pla a Taula', un joc de paraules que acostarà als assistents a les idees gastronòmiques de Josep Pla.

Les tapes típiques del restaurant seran presents al certamen, com els bunyols de bacallà, les croquetes o els calamars a la romana, i cada dia es farà referència a una de diferent. El restaurant vol continuar apostant per iniciatives culturals, combinant gastronomia i art. Les reserves es poden fer a la pàgina web del 7 portes, i l'entrada tindrà un preu simbòlic de 5€.

stats