Cultura 02/02/2011

França es conjura per plantar cara a la cuina espanyola

Quinze estrelles Michelin s'associen per rellançar la gastronomia francesa

Redacció
2 min

BarcelonaQuinze dels xefs francesos més prestigiosos del món, encapçalats per Alain Ducasse i Joël Robuchon, van presentar ahir una aliança forjada perquè el gremi francès de l'alta cuina sigui més competitiu a l'estranger i pugui plantar cara a potències culinàries consolidades, com Espanya, o emergents, com els països nòrdics.

Sota el nom de Col·legi Culinari de França, i des d'un dels restaurants de la Torre Eiffel, els grans noms de la cuina francesa van llançar una iniciativa que pretén vendre millor la gastronomia del país i que setmanalment reunirà quinze estrelles dels fogons per analitzar els desafiaments del sector.

Ducasse va alertar de la “falta de consciència dels poder públics francesos” pel que fa a la importància del sector en termes polítics i culturals, “a diferència d'altres països”. “No pas perquè tinguem arrels sòlides hem de veure el futur amb serenitat”, va afegir el cuiner amb més estrelles Michelin del món, sis en total. Els cuiners guardonats van recordar que que la setmana passada, en l'entrega de premis del prestigiós concurs Bocuse d'Or, els tres països guanyadors van ser nòrdics.

El gremi gal de la cuina també va destacar la coordinació dels cuiners espanyols a l'hora d'exportar la seva cultura culinària: “La unitat al voltant de la gastronomia espanyola ha fet que s'hagin pogut donar a conèixer més enllà de les seves fornteres”, va declarar la cuinera Anne-Sophie Pic, única dona a França amb tres Michelin. I Ducasse va posar com exemple el saló Madrid Fusión, pel seu elevat pressupost i suport institucional.

També van recordar que el sector de la restauració a França dóna feina a 480.000 treballadors i que el 21% de la facturació correspon a les exportacions.

stats