Art i pensament
Cultura 21/09/2020

La Fundació Romea promou el cicle Actuar per Construir

Hi participen Joan Fontcuberta, Gerard Quintana, Jaime Sierra i Gino Rubert, entre d'altres

Xavier Cervantes
2 min
El fotògraf Joan Fontcuberta

BarcelonaEl pintor i il·lustrador Perico Pastor ha inaugurat aquest dilluns el cicle Actuar per Construir de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques. Félix Riera, que afronta la segona temporada com a director de la fundació, impulsa una sèrie d’accions creatives l’objectiu de les quals és “mostrar la importància d’actuar per construir, implicant el públic en els processos de creació i investigació artístics”. La programació del cicle inclou personalitats de diferents àmbits, com ara l’artista multidisciplinari i periodista Jaime Serra, que el 5 d’octubre presentarà al Teatre Romea un dels seus dialogrames “sobre el poder constructor del diàleg".

El 26 d’octubre Gerard Quintana relacionarà música i literatura explicant la banda sonora d’Entre el cel i la terra, el seu debut com a novel·lista. La música també serà protagonista l’abril del 2021 a Apareguts i desapareguts, una proposta presentada com “un viatge a través de les cançons per la poesia catalana des dels trobadors fins als poetes contemporanis”, en què participaran Mari Pau Huget, Àngels Moreno, Víctor Obiols i Miquel Pujadó.

Fontcuberta i la Xirgu

Actuar per Construir abordarà també la creació científica com a motor de debat humanista, sota el títol El futur de la humanitat (16 de novembre) i de la mà del filòsof de la ciència Víctor Gómez Pin, la doctora Carolina Gálvez-Montón i el físic Javier Tejada. La memòria serà l’eix d’altres propostes del cicle, per exemple, la de Lluís-Anton Baulenas, que al gener de l’any que ve remenarà els referents que l’han dut a ser escriptor. Joan Fontcuberta, al febrer, hi presentarà Margarita Xirgu, un projecte fruit d’una recerca iconogràfica als arxius de l’Institut del Teatre. I l’artista Gino Rubert, al març, desplegarà una performance plantejada com una paròdia de les dinàmiques que configuren el món de l’art.

stats