Cultura 30/03/2011

Sotheby's subhastarà una escultura excepcional de Gauguin

Després de cinquanta anys a la mateixa col·lecció, la casa la mostra en públic per primera vegada a Hong Kong i a Londres

Redacció
1 min
Jove tahitiana, de Gauguin

BarcelonaUna escultura que Paul Gauguin va realitzar durant el seu primer Tahití, entre 1890 i 1893, podria aconseguir entre 10 i 15 milions de dòlars a la subhasta que Sotheby's celebrarà el 3 de maig, segons informa Efe.

Sotheby's ha mostrat en públic per primera vegada després de cinquanta anys l'escultura Jove tahitiana, l'únic bust complet ­ –incloses la part posterior del cap i l'esquena– atribuït a Gauguin.

Els responsables de la casa, a més de destacar “el misteri, l'encant i l'exotisme” que Gauguin va ser capaç de capturar, han cridat l'atenció sobre la diversitat de materials d'aquella zona geogràfica que va utilitzar. Així, Gauguin va tallar la figura amb fusta de tamanu, les arracades són de fusta de boix, i les petxines i el corall del collaret els va recollir el mateix Gauguin.

El propietari actual la va adquirir fa cinquanta anys a la mateixa casa. Mesos després de tornar a París, Gauguin la va regalar a Jeanne Fournier, la filla de deu anys de la crítica i col·leccionista Jean Dolent, a la qual havia promès portar un regal del seu viatge. El 1961, Fournier la va treure a la venda a Sotheby's, on la va adquirir l'actual propietari.

Per últim, els responsables de Sotheby's han assenyalat que la subhasta de Jove tahitiana coincidirà amb la major exposició de Gauguin en vint anys, que després de passar per Londres es podrà veure a Washington.

stats