Cultura 05/06/2012

Google inclou Tarragona en un projecte virtual dedicat al Patrimoni Mundial de la Unesco

World Wonders Project permet visitar els llocs declarats Patrimoni Mundial a través d'imatges de 360 graus amb la tecnologia 'street view'. El projecte inclou 132 llocs, de 18 països diferents.

Efe
1 min
L'amfiteatre romà de Tarragona a World Wonders Project

TarragonaGoogle ha seleccionat Tarragona per al nou projecte World Wonders Project, que permet visitar els llocs que són Patrimoni Mundial mitjançant imatges de 360 graus amb la tecnologia 'street view'. El projecte World Wonders Project inclou 132 llocs, de 18 països diferents, declarats Patrimoni Mundial. De moment, segons l'Ajuntament de Tarragona, hi ha una dotzena de monuments d'arreu de l'Estat i només un de català, la Tarraco romana.

Un equip de tècnics ha gravat imatges del jardí romà, l'amfiteatre, el passeig arqueològic i les muralles, que es podran visitar virtualment en un parell de mesos a la pàgina web del projecte. Ara es poden veure imatges de la plaça del Rei i de l'amfiteatre romà. El consistori tarragoní aclareix que la intenció de Google és anar ampliant continguts i oferir molts més monuments i llocs d'interès, amb apartats didàctics per descarregar-se, pensats sobretot per a estudiants.

Google, amb la col·laboració de la Unesco, classifica els monuments i paisatges segons la seva situació o bé per temàtiques, i ofereix la possibilitat d'explorar-los amb fotos panoràmiques inèdites, realitzades amb la tecnologia 'street view', que permet explorar també els interiors dels monuments i recintes. També es pot consultar una fitxa amb la localització, informació diversa, vídeos i més fotografies, que fins i tot poden afegir els usuaris.

stats