Còmic
Cultura 24/04/2012

El padrí del còmic independent

Gràcies al fundador d''El Víbora', Josep Maria Berenguer, tòtems del còmic 'underground' com Robert Crumb o Gilbert Shelton van veure publicada la seva obra a l'estat. També va obrir el camí per a autors locals com Max, Nazario o Miguel Gallardo

Ara
1 min
Portada 'El Víbora' (La cúpula)

BarcelonaLes pàgines d''El víbora' van ser, des de la seva fundació, un focus de llibertat i creativitat que van acollir alguns dels millors autors del còmic internacional i espanyol. Des del l'editorial que publicava 'El Víbora', Ediciones La cúpula, Josep Maria Berenguer va aprofitar per publicar l'obra d'autors fonamentals per comprendre el còmic dels últims 40 anys, com ara els pares de l''underground' nord-americà Robert Crumb i Gilbert Shelton, l'italià Tanino Liberatore, l'alemany Ralf König, el mallorquí Max o els nord-americans Peter Bagge, Charles Burns i els germans Beto i Jaime Hernandez.

Hem seleccionat algunes portades representatives del catàleg de La cúpula, on Berenguer sempre va apostar per un còmic urbà, personal, personal, modern i a peu de carrer.

stats