Harvey Weinstein serà processat per violació i actes criminals sexuals

El productor de Hollywood declina declarar davant del jurat que ha fet l'acusació formal

El productor de Hollywood Harvey  Weinstein  ha sigut acusat aquest dimecres formalment de violació i altres actes criminals sexuals, segons han informat fonts judicials. Ja es coneixien els càrrecs de què se l'acusava quan es va entregar a la policia, però no l'acusació formal i els delictes pels quals serà processat judicialment.

Un jurat acusador ha sigut l'encarregat de fer l'acusació formal, segons va indicar la fiscalia de Manhattan, encara que també està investigat a Los Angeles i a Londres.  El document acusatori estableix que serà processat per violació en primer i tercer grau, i per actes criminals sexuals en primer grau.

"L'acusació formal col·loca l'acusat un pas més a prop de respondre pels crims violent pels quals està acusat", ha afirmat el fiscal que porta el cas, Cyrus Vance. Vance estava rebent fortes pressions per no haver cursat una primera denúncia per assetjament sexual presentada contra Weinstein el 2015 i, de fet, la fiscalia general de l'estat de Nova York ha obert una investigació per aclarir els fets.

El productor de Hollywood, de 66 anys, ha negat els càrrecs i assegura que les relacions sexuals van ser consentides. Weinstein es va entregar però va quedar en llibertat sota fiança a l'espera de l'acusació formal. Aquest dimecres tenia l'oportunitat de declarar davant del jurat acusatori, però ha declinat fer-ho perquè, segons els seus advocats, no ha tingut temps de preparar-se i les autoritats han denegat un possible ajornament.