ART
Cultura 04/12/2012

Hollande obre la nova delegació del Louvre al nord de França

El museu, dissenyat per dos arquitectes japonesos i situat a Lens, té una superfície de 28.000 metres quadrats

Efe
2 min

ParísEl president francès, François Hollande, ha inaugurat aquest dimarts el museu Louvre-Lens, segona seu de la institució de la capital francesa al nord de França, que s'obrirà al públic el pròxim 12 de desembre. El projecte, que es va assignar als arquitectes japonesos Ryue Nishizawa i Kazuyo Sejima de l'agència Sanaa, està situat al costat d'una antiga mina a Lens, a la regió de Pas-De-Calais i uneix l'arquitectura moderna al vast paisatge.

El museu es situa a la part alta d'un petit turó i compta amb un espai de 20 hectàrees, de manera que els arquitectes "han optat per una estructura baixa, de fàcil accés", segons van assegurar els responsables del parc-museu. Es tracta d'un conjunt de cinc rectangles de vidre i metall de diferents mides disposats al llarg del turó i un gran quadrat corbat que permet que els seus angles toquin amb el rectangle més proper, creant una il·lusió òptica semblant a la que es percep en el museu del Louvre de la capital. L'obra està rematada per façanes d'alumini polit on es reflecteix el parc i un sostre de vidre, que permet dotar de llum natural a les obres exposades, així com veure el cel des de l'edifici.

En una superfície total de 28.000 metres quadrats, cada rectangle respon a una necessitat concreta, com l'entrada, un auditori o les exposicions temporals. La Gran Galeria, ala matriu del museu, ocupa més de 120 metres de llarg a l'est de l'entrada i disposa d'una superfície de 3.000 metres quadrats, en què s'exposaran les peces.

Respecte a les obres, el museu Louvre-Lens no disposarà de col·leccions pròpies. Així, per un període de cinc anys, la Galeria del Temps farà una presentació cronològica amb les obres mestres del Louvre de París organitzada en tres períodes: 70 obres per l'Antiguitat, 45 per l'edat mitjana i 90 per a l'època moderna, passant per Egipte i Orient. A més, autors com Perugino, Rafael, el Greco, Botticelli, Rubens o Goya seran exhibits al Louvre-Lens, on es podrà també admirar quadres com 'La Llibertat guiant al poble', del pintor francès Eugène Delacroix.

stats