L'Institut Català de les Dones mesurarà la igualtat de gènere en 50 equipaments culturals públics

La institució farà una radiografia d'espais com el MNAC, el Macba i l'Arts Santa Mònica

L'Institut Català de les Dones (ICD) ha posat en marxa un projecte per mesurar la paritat i la igualtat de 50 equipaments culturals de Catalunya participats per la Generalitat. La iniciativa està impulsada des de l'Observatori Cultural de Gènere i està encapçalada per la seva directora, Maria Àngels Cabré, que juntament amb els tècnics de la institució s'encarregaran d'elaborar una radiografia d'aquests espais en termes d'igualtat. El projecte radiografiarà equipaments com el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i l'Arts Santa Mònica.

"Per a l'ICD és un moment important, perquè és la primera vegada que interpel·la directament el departament de Cultura de la Generalitat", explica Cabré, que precisa que des de la institució seran "proactius" i idearan "mesures perquè les coses funcionin millor". El projecte consistirà a adreçar un qüestionari als 50 equipaments "per veure si tenen sensibilitat de gènere" i "si compleixen el Pla d'Igualtat". Després, Cabré farà visites 'in situ' a cada espai per reunir-se amb els seus responsables i analitzar la situació.

"Intentarem ser amables i positius, observant cada centre des del conjunt i identificant els punts més sensibles", assenyala la directora de l'Observatori. El resultat del projecte es coneixerà a finals d'aquest any, quan es faran públiques les conclusions de l'estudi i es proposaran mesures per esmenar les situacions que no siguin igualitàries.

Més continguts de