Publicitat
Publicitat

POLÍTICA CULTURAL

Mas i Bauzá reafirmen l'aposta per l'Institut Ramon Llull

El president de la Generalitat destaca l'univers comú i la sintonia especial amb el govern balear: "Volem situar la nostra llengua i la nostra cultura, comuna, compartida, a tants països del món com puguem"

El popular José Ramon Bauzá, president del govern balear, i el convergent Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, han estret aquest dimecres al matí els llaços entre els dos territoris manifestant públicament el compromís de continuar vinculats a l'Institut Ramon Llull, òrgan de deu anys de vida que, en paraules de Mas, pretén situar la cultura dels territoris de parla catalana a tants països del món com sigui possible. En el marc de la primera visita institucional del president Mas a terres balears, Bauzá ha dit que la institució permetrà definir una col·laboració "present i futura" d'una realitat cultural "però també institucional". Artur Mas ha declarat en la compareixença de premsa posterior a la trobada entre els dos president que la Generalitat reafima l'aposta "de presència comuna i compartida" a l'Institut Ramon Llull. Mas ha dit que aquest organisme pretén "situar la nostra llengua i la nostra cultura, comuna, compartida, cadascú amb la seva personalitat, amb la seva identitat, a tants països del món com puguem".

El president de la Generalitat ha manifestat que sent "una satisfacció especial" pel fet de poder ser "en terres amigues", unes terres que, segons ha dit, "formen part d'un univers comú" des d'un punt de vista "cultural" i "lingüístic" entre d'altres.

De la seva banda, el president de les Illes Balears, el popular José Ramón Bauzá, ha fet pública la decisió de l'executiu que comanda de "seguir vinculats" a l'Institut Ramon Llull. Segons Bauzá, aquest organisme permetrà definir "una col·laboració present i futura del que és una realitat cultural però també institucional, on tant Catalunya com les Balears defensaran els seus interessos dins la seva identitat pròpia".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT