Cinema
Cultura 05/04/2013

Isona Pasola i Jordi Rediu competiran per la presidència de l'Acadèmia del Cinema

Els dos productors encapçalen les dues candidatures que es postulen per regir la institució. L’elecció de la nova Junta directiva tindrà lloc el 16 d’abril

Ara
1 min

BarcelonaTancat el període d'inscripció de candidatures per a la nova Junta Directiva de l'Acadèmia del Cinema Català, dues formacions s'han presentat per regir l'Acadèmia durant els pròxims quatre anys. La primera candidatura, 'Acadèmics en acció', l'encapçala el productor Jordi Rediu ('Joves', 'El taxista ful', 'Los cronocrímenes', 'Negre Buenos Aires') amb la directora de càsting Mercè Espelleta com a Vicepresidenta i el director Antoni Verdaguer com a Secretari. El lema de la candidatura és “Treballarem per una acadèmia que pensi en tots els acadèmics”.

L'altra candidatura, 'La promoció del talent', està encapçalada per la productora Isona Passola ('Pa negre', 'El mar') i compta amb Sergi López com a Vicepresident i la productora televisiva Elisa Plaza com a Secretària. Els vocals d’aquesta candidatura són el director de fotografia Josep Maria Civit, les actrius Clara Segura i Aina Clotet, el director de càsting Pep Armengol, el productor Edmon Roch i el director i guionista Cesc Gay. Amb el lema “Per una Acadèmia al servei de la promoció del talent i de l’ofici dels professionals del cinema català” aquesta candidatura inclou tres membres de l’antiga Junta directiva, Plaza, Fusté i Armengol.

Els acadèmics hauran d’escollir el pròxim 16 d’abril a la seu de la SGAE i la Fundació Autor a Catalunya la nova Junta Directiva, en el marc de la reunió ordinària anual de l’Assemblea General convocada a les 18:00 hores.

stats