Spike Lee i Godard, caps de cartell del Festival de Canes

La competició de la 71a edició del festival també inclourà pel·lícules de cineastes consagrats com Matteo Garrone, Christophe Honoré, Jia Zhang-Ke, Kore-Eda Hirokazu i Jafar Panahi

El Festival de Canes va anunciar ahir el cartell de l’edició que arrencarà el 8 de maig. Entre les confirmacions destaca la del pare de la Nouvelle Vague, Jean-Luc Godard, que hi estrenarà el seu nou assaig visual, Le livre d'image. La competició oficial del festival també acollirà el nou treball de Spike Lee, que a BlacKkKlansman explica com un policia negre s’infiltra en el Ku Klux Klan i s'acaba convertint en el cap d’una facció local. La secció oficial està plena de noms habituals del circuit cinèfil com el xinès Jia Zhangke, l’italià Matteo Garrone, el japonès Hirokazu Koreeda i l'iranià Jafar Panahi.

Canes també va anunciar ahir les pel·lícules de les seccions Un Certain Regard i Midnight Screening, a més de les projeccions especials on destaca el documental de més de vuit hores del xinès Wang Bing i el documental de Wim Wenders sobre el papa Francesc Un home de paraula. Fora de competició es podrà veure Solo, l'spin-off de Star Wars centrat en les aventures d'un jove Han Solo. Però més que les presències, el més notable de les confirmacions d'ahir van ser les absències: ni rastre del nou film de Claire Denis amb Robert Pattinson. Tampoc dels nous treballs de Terrence Malick, Mia Hansen Love, Brian de Palma, Harmony Korine, Terry Gilliam, Paolo Sorrentino, Lászlo Nemes ni Carlos Vermut, que sonaven com a candidats. El film inèdit d’Orson Welles The other side of the wind i la nova cinta d'Alfonso Cuarón, produïdes per Netflix, s’han quedat fora del festival a causa del conflicte amb el portal online, que dimecres va renunciar a participar a Canes en resposta al vet d'incloure produccions de Netflix en la competició. Però encara hi ha esperança de veure Lars von Trier a Canes: el director del festival ha insinuat que podria estar en una posterior tongada de confirmacions.

Més continguts de