TEATRE
Cultura 24/04/2013

Adaptació teatral de l'obra 'K. L. Reich' d'Amat-Piniella en commemoració del seu centenari

La novel·la de la qual parteix l'obra de teatre és un colpidor testimoni sobre els camps de concentració nazis i la brutalitat del feixisme. Les entrades per aquest dijous ja s'han exhaurit

Acn
1 min
'K. L. Reich'

ManresaCoincidint amb la commemoració del centenari del naixement de l'escriptor Joaquim Amat-Piniella, Manresa ha adaptat al teatre la seva obra cabdal, 'K. L. Reich', un colpidor testimoni sobre els camps de concentració nazis i la brutalitat del feixisme. L'encarregat de transportar les paraules de l'escriptor al teatre ha estat l'actor i director manresà Ivan Padilla, per al qual, segons admet, no ha estat una tasca fàcil degut als alts nivells de dramatisme de l'obra. El treball ha exhaurit les entrades per aquest dijous i el teatre Kursaal ha decidit programar una nova funció per al divendres. "He fet l'adaptació teatral des de l'admiració i el respecte a les paraules i les vivències de Joaquim Amat-Piniella", confessa el director. Padilla assegura també que el treball teatral respecta en tot moment les paraules de l'escriptor manresà, però "com que està pensada per ser llegida i no interpretada", ha pres "algunes llicències verbals, de personatges" i ha reduït "algunes escenes".

Segons Padilla, l'obra pretén expressar la capacitat de l'home de resistir en un camp de concentració. Així, el treball teatral mostra com tres presos catalans, l'Emili, el Francesc i l'August –interpretats pel mateix Ivan Padilla, Dani Ledesma i Àlex Guix– arriben al camp de concentració de Mauthausen i, com molts altres homes, han d'aclimatar-se al camp per arribar vius a la fi de l'opressió nazi.

L'obra compta també amb la interpretació de Laia Oliveras i la composició musical de Ferran Barrios. Segons Padilla, l'escenografia de 'K. L. Reich' pretén evocar també un camp de concentració nazi, des de l'austeritat i la sobrietat. Aquesta versió teatralitzada de l'obra es programarà a la tardor a Barcelona i s'estan fent gestions per tal que també es representi a Girona.

stats