Jordi Costa, nou cap d'exposicions del CCCB

El jurat en valora la capacitat de renovar la línia d'exposicions del centre i alhora respectar-ne la trajectòria

L'escriptor, periodista i comissari Jordi Costa (Barcelona, 1966) serà el nou cap d'exposicions del CCCB, després d'haver-se imposat als altres trenta candidats que van participar en el concurs públic convocat per al càrrec. El jurat en destaca la capacitat de renovar la proposta expositiva del CCCB tot respectant-ne la trajectòria. Costa aportarà al CCCB el seu bagatge com a escriptor i crític de cinema, i com a profund coneixedor del còmic i altres dimensions de la cultura popular, segons informa el centre amb un comunicat. Encara està pendent de resolució el concurs per al nou cap de debats del centre. 

Jordi Costa és llicenciat en filologia hispànica a la Universitat de Barcelona i és l'autor de llibres com 'Mondo Bulldog' (1999), 'Vida Mostrenca' (2002), 'Todd Solondz: En los suburbios de la felicidad' (2005) i 'Cómo acabar con la Contracultura' (2018). També ha participat en obres col·lectives com 'Franquismo Pop' (2001), 'El Quijote. Instrucciones de uso' (2005), 'Mutantes' (2008), 'Una risa nueva' (2010/2018), 'CT o la Cultura de la Transición' (2012) i 'Sitcom. La comedia en la sala de estar' (2019).

En el seu vessant de comissari, Costa es va fer càrrec de 'Cultura porqueria: una espeleologia del gust' i 'J.G. Ballard, autòpsia del nou mil·lenni', totes dues al CCCB. També de 'Ficciones en serie' i 'Ficciones en serie. Segunda temporada', 'Plagiarismo' i de l'exposició 'Stanley Kubrick' al CCCB.

Jordi Costa ha sigut professor associat de comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i actualment exerceix la docència al grau de cinema de la Universidad Camilo José Cela.