La Kompanyia Lliure acusa els responsables del teatre de dissoldre-la per falta de confiança

La relació dels intèrprets s'acabarà al desembre després de les funcions d''Àngels a Amèrica'

Els membres de la Kompanyia Lliure han reaccionat a l'anunci de dimecres de la dissolució de l'agrupació: aquest dijous han fet públic un comunicat en què critiquen la mesura adoptada pels responsables actuals del Lliure, després de la dimissió de Lluís Pasqual, i els acusen de no tenir prou confiança en el projecte: "Els membres actuals de la Kompanyia Lliure des del 2016 en tot moment hem mantingut el compromís que se'ns ha demanat des del teatre, malgrat que la gestió del projecte de la Kompanyia no ha assolit el que inicialment se'ns va plantejar. Volem deixar clar que no estem d'acord amb aquesta decisió i creiem que les raons donades només revelen la falta de confiança en el projecte", diu el comunicat.

El Teatre Lliure dissol la Kompanyia Lliure

La Kompanyia Lliure està formada per Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Joan Solé i Júlia Truyol (en la mateixa fornada hi havia l'actriu Andrea Ros, origen de la polèmica que va acabar amb la dimissió de Lluís Pasqual del Lliure). Actualment assagen 'Àngels a Amèrica', de Tony Kushner, que s'estrenarà el 25 d'octubre. "Nosaltres sí que hi hem cregut i hi seguim creient. Per això avui a les 15 h assajarem", subratllen a l'escrit.

La notícia ha tingut ressò a les xarxes entre el sector.

El president del Patronat de la Fundació Teatre Lliure, Ramon Gomis, ha lamentat la situació creada amb la Kompanyia Lliure però ha explicat que el Lliure "es deu al públic" i que calia buscar un recanvi per omplir el buit a la programació, ja que Pasqual també va renunciar a dirigir la temporada i l'espectacle previst, 'El sueño de la vida', en coproducció amb Madrid. Gomis ha subratllat que "no podíem esperar més" a omplir el buit deixat per l'obra de Pasqual, que finalment serà substituïda per 'Lehman Trilogy', de Sergio Peris-Mencheta. El repte era trobar una obra per poder omplir la sala Fabià Puigserver.  "No és honest tenir persones que els estem pagant uns diners d'un teatre públic sense fer res i no podem fer qualsevol cosa perquè ens devem a un públic que espera alguna cosa més", ha afirmat.

Amb tot, Gomis ha lamentat la situació generada amb la companyia jove del Lliure i ha admès que potser "mereixien un altre tracte" però ha indicat que "no en som el Patronat ni la direcció artística d'ara els responsables". No obstant això, el president del Patronat de la Fundació del Lliure confia que la nova direcció artística que substitueixi la de Pasqual "ratifiqui la companyia jove". "Des del patronat volem companyia jove i pròpia del Teatre Lliure", ha garantit.