Cultura 07/06/2012

L'Institut Ramon Llull convoca el concurs per triar el projecte català per a la pròxima Biennal de Venècia d'art

La institució vol consolidar la participació catalana a Venècia després de formar part, enguany, de la Biennal d'arquitectura. El termini per presentar les propostes s'acaba el 22 de juny

Ara
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'Institut Ramon Llull ha convocat un concurs públic per escollir el comissari del projecte del pavelló català a la pròxima Biennal de Venècia, que se celebrarà el 2013. El termini per presentar propostes s’acaba el 22 de juny. Serà la tercera vegada que Catalunya participi en la Biennal, després del projecte 'La comunitat inconfessable', comissariat per Valentín Roma, i de '180º', de Mabel Palacín i comissariat per David G. Torres el 2011.

El concurs es dividirà en tres fases. En primer lloc, la de participació, oberta a la presentació de propostes de tots els professionals i les empreses interessats i que compleixin els requisits. En aquesta primera fase cal presentar un currículum i un informe o una memòria d’una extensió màxima d’una pàgina que reflecteixi les idees generals de la proposta. En segon lloc, una fase d’idees en què el jurat convidarà un màxim de cinc participants seleccionats a desenvolupar el projecte incial i, finalment, es contractarà el projecte guanyador.

Les propostes seran avaluades per un jurat independent format per Bartomeu Marí, director del Macba; Glòria Picazo, directora del Centre d'Art La Panera de Lleida; Gerard Vilar, doctor en filosofia i catedràtic d'estètica de la Universitat Autònoma de Barcelona; Xavier Antich, president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies i professor d'estètica de la Universitat de Girona; Marta Gili, directora del Jeu de Paume; Piedad Solans, doctora en història de l'art i crítica d'art, i Àlex Susanna, director adjunt de l'Institut Ramon Llull.

Amb aquesta nova participació, l’Institut Ramon Llull pretén consolidar la seva presència a la Biennal amb un projecte que sigui de primer nivell i estigui avalat per una trajectòria internacional àmpliament reconeguda.

Les bases completes es poden consultar en aquest enllaç.

stats