Música
Cultura 07/04/2013

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida celebra el desè aniversari

La formació orquestral actua aquest diumenge a la tarda a Vallbona de les Monges

Ara
2 min
L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

BarcelonaLa Diputació de Lleida inicia aquest diumenge un cicle simfònic per commemorar el desè aniversari de la creació de l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) i que portarà la formació orquestral a diversos indrets de les comarques de Lleida, amb l'objectiu de contribuir a la programació d'activitats culturals amb música de gran format.

El primer concert tindrà lloc aquest diumenge, a les sis de la tarda, al monestir de Vallbona de les Monges, i estarà presidit pel president de la Diputació, Joan Reñé, que recordarà els deu anys d'orquestra i la seva incidència en la cultura musical del país. La Diputació ha escollit el cenobi cistercenc per la importància històrica de Vallbona de les Monges, on hi reposen, des de l'any 1275, les restes de Violant d'Hongria, reina consort d'Aragó, Mallorca i València.

L'OJC, dirigida per Alfons Reverté, ha escollit l'obertura de l'obra 'Russlan i Ludmilla', de M. Glinka i la 'Simfonia núm. 5 Opus 64', de Txaikovski, que es presenten sota el títol 'Passió Russa!'. El repertori es repetirà en el proper concert, el 14 d'abril a la Col·legiata de Gerri de la Sal.

El cicle d'actuacions, sota el lema 'El nostre auditori, el territori', tindrà com a escenari referents destacats del patrimoni arquitectònic històric dels pobles de les comarques de Lleida. En la presentació del cicle, el president de la Diputació va destacar l'aposta clara per contribuir en fer participar tot el territori de l'orquestra i en especial els petits municipis, "ja que és una de les accions culturals més importants que es realitzen a Lleida i que dinamitzen l'economia de la demarcació".

La Diputació de Lleida conjuntament amb la Fundació Julià Carbonell i les entitats i institucions musicals de Ponent va crear l'any 2002 l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb la voluntat d'apropar la música simfònica i de cambra al territori i contribuir a donar una sortida professional als músics lleidatans.

stats