Publicitat
Publicitat

Música

La banda acaba de treure el disc 'Xapomelön'

La Pegatina fa ballar 20 'privilegiats' a Ciutat Vella

En un petit terrat situat a Ciutat Vella ha actuat aquest matí el grup La Pegatina, un dels revulsius dels darrers anys de la música mestissa i ballable de Catalunya

La idea l'ha posat la revista Enderrock, repetint una experiència que ja havia provat anteriorment. Vint seguidors del grup s'han guanyat el dret a assistir a aquesta peculiar actuació, però són prop d'un centenar els que no han tingut tanta sort, i és que el 'recinte' desaconsellava una ocupació més gran.

La Pegatina, que actualment es troben de gira per l'Estat presentant el seu tercer disc Xapomelön, han tocat les noves cançons també han acceptat peticions del públic assistent. El cantant i guitarrista de la banda, Adrià Sales, explica que l'èxit del grup s'ha basat sempre en el treball, "en vuit anys de treball", concreta. Les fites del grup han anat creixent també amb el temps, i si al principi aspiraven a actuar al Mundo Caníbal de Cerdanyola i després a l'Apolo de Barcelona, com recorda Sales, ara la seva popularitat està per sobre d'aquesta casuística.

De fet, amb el seu tercer disc, Xapomelön (Kasba Music), La Pegatina està girant per tot l'Estat espanyol, omplint arreu (inclosos dos sold out a Madrid) i consolidant-se com una de les propostes -més joves- del panorama mestís no només a Catalunya sinó a la resta de l'Estat.

Al terrat on han actuat aquest dimarts al matí l'aforament era molt reduït, i només 20 seguidors del grup han pogut assistir-hi, previ sorteig realitzat per la revista Enderrock entre gairebé un centenar de peticions. Els 20 lectors d' Enderrock -que aquest més dedica la seva portada precisament a La Pegatina- han gaudit, cantant i ballant amb el grup com tant o més que en un concert 'convencional'.

La Pegatina va debutar discogràficament l'any 2007 amb el disc autoeditat Al carrer!, que ja contenia les credencials que encara avui defineixen el grup: rumba, reggae i ska barrejats a tot ritme. Amb Via Mandarina (Kasba Music, 2009) la popularitat del grup va créixer, i bona part de culpa d'això l'ha tingut la intensa activitat '2.0', que els ha fet créixer dins i fora de la xarxa. L'any 2010 van publicar el seu tercer i darrer disc fins el moment, Xapomelö

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT