Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Lady Gaga estrena disc, petits monstres

El nou treball, Born this way, ja es pot comprar per iTunes i dmarts arribarà a l'Estat espanyol

Que ningú esperi balades en el nou disc de Lady Gaga, Born this way, un viatge en moto que converteix la mística catòlica en material de discoteca, després d'amarar-se dels ritmes d'un bar de carretera texà, de les brillantors del mític Studio 54 novaiorquès i del dubstep d'un modern club berlinès.

Stefenai Joanne Angelina Germanotta (Nova York, 1986), més coneguda com Lady Gaga, estrena el proper dimarts el seu segon disc d'estudi (el tercer, si tenim en compte com a tal l'extensió Fame Monster), que inclourà 14 cançons, 17 en la versió deluxe (amb un CD de remescles i temes extres Black Jesus + Amen Fashion, Fashion of His Love i The Queen).

Universal Music ha anunciat que, per emular als comerços nord-americans, que llancen els nous discos en dilluns, a Madrid es posarà a la venda unes hores abans que a la resta d'Espanya, gràcies al centre comercial FNAC de Callao, que mantindrà les seves portes obertes a les 22,00 hores del dia 23 de maig. Born this way arribarà així a mans del públic després d'una intensa i llarga campanya de mercadotècnia, impulsada en molts casos per la pròpia artista des de xarxes socials com Twitter, on té més de deu milions de seguidors. Al febrer, es va conèixer el primer single, que dóna títol a l'àlbum, i posteriorment, s'han alliberat imatges, videoclips i dues cançons més, Judes i The Edge of Glory.

En aquest nou projecte, Lady Gaga manté a grans trets les pautes mostrades en els temes ja desvetllats. Per començar, manté l'estatus de mother monster (mare monstre) de tots els seus fans (als que anomena "petits monstres"), amb un llibret en què reprodueix el naixement vist en el videoclip de Born this way, emergint d'una placenta multicolor i acrílica. A més, estén a moltes de les seves cançons la imatgeria catòlica posada en Judes al servei del seu missatge de llibertat, ball i diversió. Si allà es convertia en Maria Magdalena, per aquest nou treball campen també Ponç Pilat, una Maria sagnant ( Bloody Mary) i un Jesús negre ( Black Jesus).
Introdueix certa deriva cap al rock en talls com Born this way, Americà (un tema que sembla sorgit d'una pel lícula de Robert Rodríguez, en el qual torna a incloure versos en espanyol) o Electric Chapel (amb una arrencada propi d'Europe). Finalment, la intèrpret de Just dance mira cap als anys 80 i l'emblemàtica sala de ball novaiorquesa Studio 54, per incorporar cançons molt discotequeres, amb gust europeu i fins i tot eurovisiu. Com a mostra, Marry the night, el primer tall del disc, i The Edge of Glory, l'últim, que a més està dedicat al seu avi.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT