Còmic

L'arquitectura serà protagonista al 21è Saló del Manga

La fira, que se celebrarà del 29 d'octubre a l'1 de novembre, creixerà en espai fins arribar als 60.000 metres quadrats

El XXI Saló del Manga de Barcelona, que se celebrarà del 29 d'octubre a l'1 de novembre, estarà dedicat a l'arquitectura i segueix creixent en espai fins arribar als 60.000 m2, un 20% més que el passat any. El certamen ocuparà el Palau 1, les dues plantes del Palau 2, el Palau 4 i la Plaça Univers, on estarà situat l'escenari principal.

L'arquitectura serà el tema de l'exposició 'Manga en construcció', sobre la presència de l'arquitectura japonesa en el manga. Oriol Estrada, el comissari, ha destacat el paper de la influència de Gaudí i el modernisme al Japó. Dos dels convidats de la mostra seran l'escultor de la Sagrada Família des del 1978 Etsuro Sotoo i Hiroya Tanaka, que porta anys dedicat a elaborar els plànols de les obres de Gaudí.

Una de les altres exposicions serà 'Kôsen: després el somni oriental' dedicada al manga de les autores espanyoles Aurora García i Diana Fernández. L'espai de gastronomia japonesa també serà un dels protagonistes del certamen i hi haurà una mostra dedicada al sake i una altra al 'shikishi', les làmines de paper en què els autors de manga firmen els seus elaborats autògrafs.  

Patrici Tixis, president de FICOMIC i del Gremi d'Editors de Catalunya, ha assegurat que aquest serà "un dels salons millors de la història" recent. "El Saló és un referent en el món dels 'otakus' d'Europa i volem que segueixi creixent", ha recalcat. De fet, en aquesta edició al haver-hi més espai aspiren a superar els visitants del passat any, quan va rebre uns 130.000 visitants. Tot i això, aspiren a seguir creixent en els pròxims anys.

Per primera vegada en els 21 anys del certamen, el cartell ha estat realitzat per una artista japonesa. Es tracta de Konami Kanata, una autora de manga amb obres com 'El dulce hogar de Chi' i ''La Abuela y su gato gordo', publicats per Planeta Cómic. La Sagrada Família té un paper important amb la seva presència al cartell amb quatre gats.

Alguns dels convidats seran la mangaka Io Sakisaka, autora de 'Strobe Edge' i 'Aoha Ride' i Inio Asano, creador de 'Solanin'. En l'apartat de cuina, estarà present Mayumi Nishimura, una referència mundial de la cuina macrobiòtica i va ser durant 10 anys la cap de cuina de Madonna. També comptarà amb la participació de Florent Maudoux creador de la sèrie 'Freak's Squeee', acompanyat de Sourya, dibuixant de la sèrie 'Rouge'. Les autores de manga espanyoles Aurora García i Diana Fernández (Studio Kôsen) completen el primer llistat de convidats.