Publicitat
Publicitat

Laurence Rassel deixa la direcció de la Fundació Antoni Tàpies

Romandrà al centre fins al juliol de l'any que ve i es convocarà un concurs públic per substituir-la

La directora de la Fundació Antoni Tàpies, Laurence Rassel, ha decidit deixar el seu càrrec al juliol del 2015, després d'haver completat set anys en la institució artística, segons ha informat avui el patronat de la Fundació en un comunicat.
El patronat de la Fundació Antoni Tàpies ha informat també que, per nomenar un nou director, es convocarà un concurs públic, els detalls del qual es donaran a conèixer al febrer del 2015.

Fonts de la Fundació han assenyalat a Efe que la sortida de Laurence Rassel de la institució és una decisió personal que ha pres en considerar que ha completat un cicle en el qual ha desenvolupat el seu projecte.

Procedent del camp de les arts visuals, Laurence Rassel és una investigadora del pensament i les pràctiques artístiques i ha treballat també sobre la propietat intel·lectual en l'àmbit de les noves tecnologies. Rassel ha participat com a docent en seminaris i programes universitaris, i com comissària, conferenciant i gestora cultural ha col·laborat amb diversos festivals, museus i centres culturals internacionals.

Laurence Rassel va entrar a la Fundació Antoni Tàpies l'any 2008 com a directora de projectes de la institució, després de deixar el seu lloc com a directora artística de l'organització cultural Constant, amb seu a Brussel·les. Des d'aquell moment, Rassel va assumir la direcció de les exposicions i activitats de la Tàpies, entitat de la qual fins aleshores havia estat una col·laboradora regular.

La Fundació Antoni Tàpies va ser creada el 1984 per l'artista català per promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani, i té la seva seu en l'antiga Editorial Montaner i Simón de Barcelona, obra de l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, que va ser remodelada per acollir les activitats artístiques. La Fundació combina l'organització d'exposicions temporals, simposis i conferències sobre art amb l'edició de publicacions diverses que acompanyen les activitats, i amb mostres periòdiques dedicades a Antoni Tàpies. En aquest sentit, la Fundació posseeix una de les col·leccions més completes d'obres d'aquest artista, constituïda majoritàriament a partir de les donacions d'Antoni i Teresa Tàpies.

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT