Música

12 veus per homenatjar el baríton menorquí Joan Pons al Liceu

El mateix escenari on va debutar el 1970 amb 'La Gioconda' acollirà el tribut al cantant

El baríton menorquí Joan Pons rebrà un homenatge del públic en un concert aquest dijous al vespre al Liceu. Pons cantarà sol i acompanyat d'altres cantants, sota la direcció de José Luis Basso (del Cor del Liceu) i Biel Barceló (de la Capella Davídica). Participaran a l'homenatge –presentat per Ramon Gener– la soprano Daniela Dessí, la mezzosoprano Dolora Zajick, els tenors Jaume Aragall, Fabio Armiliato, Josep Bros, Dalmau González i Josep Ruiz, els barítons Carlos Bergasa, Carlos Chausson, José Julián Frontal i Enric Serra, a més del baix Simon Orfila.

El baríton es va acomiadar de l'òpera l'any 2012 amb 'Aïda' al mateix Liceu i va ser guardonat amb la Medalla d'Or de la institució l'any 2009. Ara torna al teatre on va debutar l'any 1970 amb 'La Gioconda', de Ponchielli, per rebre un homenatge a la seva trajectòria.

Pons ha actuat a diversos coliseus operístics d'Europa (com l'Òpera Estatal de Viena, la Royal Opera House de Londres, La Bastilla de París, l'Òpera Estatal de Baviera, Hamburg, Munich, Zurich i La Fenice de Venecia) i dels Estats Units. Des del seu debut al Metropolitan Opera House de Nova York 1983, Pons hi ha actuat amb regularitat.

Més continguts de