Cultura
Cultura 12/11/2012

La llei de mecenatge entrarà en vigor abans que acabi el 2013

El ministre Wert assegura que la redacció del text presenta "un grau raonable d'avanç"

Efe
2 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, saluda el ministre d'Educació, José Ignacio Wert. / ACN

BarcelonaLa llei de mecenatge, una de les prioritats del govern espanyol en matèria cultural, serà vigent "abans que acabi la primera part" de la legislatura; és a dir, abans que conclogui el 2013, segons que ha assegurat el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert.

La redacció del document presenta "un grau raonable d'avanç", ha destacat Wert, conscient que la situació actual, de crisi, no són els "millors moments" per fer "propostes ambicioses" en la matèria.

Wert s'ha referit a aquesta llei "complexa" en l'obertura de les II Jornades AEOS (Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques)-Fundació BBVA, en què, entre avui i demà, es debatrà sobre la situació i els reptes de les formacions orquestrals en temps de crisi.

El ministre confia que, igual que per a altres camps de la creació artística, la futura llei de mecenatge suposi un "impuls" important, ja que promourà una participació privada "més sistemàtica", "en el sosteniment de les orquestres", amb un finançament que se sostenia gairebé exclusivament amb diners públics fins que va esclatar la crisi.

"La crisi està obligant a una certa reinvenció" de les institucions culturals, en aquest cas públiques. "Moltes ja ho estan fent", ha dit Wert, i ha citat el Museu del Prado. Per això anima les orquestres, a les quals ningú pot negar un "valor cultural intrínsec per formar millors ciutadans", a sumar-se a aquest procés.

El ministre, que creu que és difícil tornar a una situació en què el pes del finançament de la Cultura recaigui gairebé en exclusiva a les arques públiques, ha assenyalat que en l'elaboració de la llei de mecenatge està jugant un paper "essencial", per les conseqüències que tindrà en els ingressos públics, el ministeri d'Hisenda. "Hi ha un esperit de cooperació entre tots els ministeris implicats, inclòs el d'Hisenda", ha recalcat Wert.

stats