L'arxiu d'Ian Gibson sobre Luis Buñuel s'instal·la a la Casa Natal de Lorca

L'hispanista i estudiós de la figura del poeta ha aportat prop de 500 llibres, a més de correspondència, enregistraments i fotocòpies

La col·lecció documental de l'hispanista Ian Gibson sobre el cineasta Luís Buñuel s'incorporarà als fons del Museu Casa Natal de Federico García Lorca de Fuente Vaqueros, a Granada, gràcies a l'acord d'adquisició firmat aquest dilluns entre l'hispanista i el president de la Diputació de Granada, Sebastián Pérez. Gibson, expert en l'obra i la figura de de Lorca, ha mostrat el seu "profund agraïment" a la institució provincial per un gest que permetrà que aquests arxius romanguin a la ciutat del poeta.

Prop de 500 llibres, a més de correspondència, enregistraments i fotocòpies componen aquest fons, "únic" segons Gibson per la complexitat de recopilació, i que ara quedarà a disposició dels investigadors. Gibson també ha destacat la importància i la vinculació que van tenir Luis Buñuel, Salvador Dalí i Lorca, definida com el "triangle amistós-amorós més apassionant del segle XX, el de tres genis amb la seva obra entrellaçada".

"Lorca és imparable: cada dia sembla que hi hagi alguna cosa nova sobre ell", ressalta l'hispanista, i ha sentenciat que el poeta granadí "està per sobre de qualsevol diferència política; els polítics i nosaltres arribem i marxem, però el seu missatge d'amor fraternal quedarà per sempre". Per la seva banda, Sebastián Pérez ha agraït a Gibson la seva tasca d'estudi sobre la figura de Lorca i el seu gest per portar a Granada una documentació "molt demandada".