Cinema

Maggie Gyllenhall: "A Hollywood em van dir que amb 37 anys era massa vella per ser l'amant d'un home de 55"

L'actriu nord-americana denuncia la discriminació que la dona pateix a la indústria cinematogràfica i reivindica l'esforç de moltes companyes de professió

L'actriu Maggie Gyllenhaal ha deixat al descobert la discriminació que pateixen les dones a Hollywood. La intèrpret, de 37 anys, ha revelat que ha sigut rebutjada per ser "massa gran" per interpretar la parella d'un home de 55 anys. En una entrevista publicada a ' The Wrap', la intèrpret ha posat sobre la taula el sexisme i la discriminació per l'edat que pateixen les actrius a la indústria cinematogràfica.

"Hi ha coses que són realment decebedores sobre ser una actriu a Hollywood i que no paren de sorprendre'm. Tinc 37 anys i fa poc em van dir que era massa gran per ser l'amant d'un home de 55. Em vaig quedar atònita. Em va fer sentir malament, em vaig enfadar, i després vaig riure", diu Gyllenhaal.

En aquest sentit, l'actriu ha destacat l'esforç de moltes companyes de professió: "Moltes actrius estan fent un treball increïble en aquest moment, interpretant dones de veritat, complicades, no desesperades". La denúncia de Gyllenhaal arriba després de la publicació de diversos estudis que revelen les diferències entre actors i actrius a Hollywood. El 'Journal Of Management Inquiry' mostra en una d'aquestes investigacions la diferència de sous entre actors i actrius de 1968 a 2008. El resultat indica que les dones guanyaven menys com més grans són. Un altre estudi, realitzat pel Centre per a l'Estudi sobre les Dones en Cinema i Televisió, demostrava que al 2014 només dotze de les cent pel·lícules més importants del mercat nord-americà estaven protagonitzades per dones.