Publicitat
Publicitat

CINEMA

Durant el festival es presentarà una nova versió inèdita de 'Nel nome del padre'

El director italià Marco Bellocchio, guardonat amb el Lleó d'Or a tota una carrera

La 68a edició del Festival de Venècia reconeix la gran influència del realitzador en el cinema italià de les últimes dècades gràcies a pel·lícules com 'Nel nome del padre', 'Vèncer', 'La Xina és a prop' i 'I pugni in tasca'

El cineasta italià Marco Bellocchio ha estat guardonat amb el Lleó d'Or a tota una carrera del 68è Festival Internacional de Cinema de Venècia, que se celebrarà del 31 d'agost al 10 de setembre.
L'organització del certamen cinematogràfic ha informat en un comunicat que ha concedit aquest premi a Bellocchio perquè es tracta d'una de les personalitats "més influents del cinema d'Itàlia de les últimes dècades i un dels autors més grans del cinema contemporani". "Seguir el cinema de Marco Bellocchio et porta, en cada film nou, cap a altres destinacions diferents que ens semblava haver assolit i descobert", afirma el director de La Mostra, Marco Müller.
"Caminant infatigable, portador d'idees, explorador de la frontera inestable entre ell mateix, el cinema i la història, ha utilitzat com a mapa per orientar-se el món que comença més enllà de les fronteres de la realitat visible (i de l'inconscient). I ha trobat així les formes d'expressió més vitals i justes”, ha afegit.
Després de la cerimònia de lliurament del Lleó d'Or a la carrera –la data no ha estat facilitada per l'organització del certamen–, es presentarà al Festival de Venècia una nova versió de
Nel nome del padre , que no és una restauració, sinó una cinta inèdita feta a partir dels materials del film original. Aquesta nova versió de la pel·lícula és més reduïda en metratge: 90 minuts davant els 105 de l'obra original.
"No ha estat una idea fixa i en tots aquests anys m'ha vingut al cap, en diferents moments, fins i tot molt prolongats en el temps, la idea, la convicció, que
Nel nome del padre no hagués trobat encara la seva forma definitiva", indica Bellocchio en el comunicat. "Ben mirat per aquells pocs que es recordaran de la primera versió italiana, el film no canvia en el seu contingut o significat, no ha estat endolcit de cap manera, no és menys violent", afegeix.
Després de debutar amb el film
I pugni in tasca ( Els punys a la butxaca , 1965), Bellocchio ha desenvolupat una extensa i prolífica carrera com a director, amb títols com Marcia trionfale (Marxa triomfal, 1976); Salt nel vuoto ( Salt al buit , 1980), o Buongiorno, notte ( Bon dia, nit, 2003).

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT