Mariano Barroso és escollit president de l'Acadèmia del Cine Espanyol

La seva candidatura, composta per Rafael Portela i Nora Navas, era l'única que es presentava

El director i guionista Mariano Barroso ha sigut escollit aquest dissabte president de l'Acadèmia del Cinema Espanyol. La seva candidatura, formada també pel productor Rafael Portela i l'actriu Nora Navas, era l'única que concorria als comicis. Fins ara Barroso ha exercit de president en funcions de la institució després que la seva predecessora en el càrrec, Yvonne Blake, va tenir un ictus que li va impedir continuar amb la seva activitat. 

L'urna per escollir el nou president ha estat oberta entre les 10 i dos quarts de dotze del matí per als acadèmics amb dret a vot, que podien exercir-lo per via electrònica, per correu o de manera presencial. Actualment el nombre d'acadèmics se situa al voltant dels 1.500 després que Blake convidés a formar part de l'Acadèmia nous professionals del cinema espanyol. La seva iniciativa va permetre incorporar prop de 300 membres més a la institució.

Segons el nou president, la seva proposta per substituir Blake al capdavant de l'Acadèmia és continuista en alguns aspectes, tot i que també "renovadora", perquè veu necessari "anar més enllà" i adaptar-se als esdeveniments. Entre els seus objectius per a aquesta nova etapa hi ha replantejar la relació de l'Acadèmia amb les noves plataformes de televisió com Netflix i HBO, "legitimar" el cinema espanyol "davant l'opinió pública", aconseguir que l'Acadèmia "sigui un portaveu influent" del sector i reivindicar "la dignitat" de la indústria. En la jornada d'aquest dissabte també s'ha dut a terme una assemblea i s'ha renovat la meitat de la junta directiva. 

Pel que fa als premis Goya, Barroso ha avançat que la 33a edició comptarà amb un presentador i una presentadora relacionats amb el món del cinema. També ha subratllat que aviat l'Acadèmia signarà un acord per tancar els detalls de la cerimònia, que ha definit com "una gran gala". Sobre els possibles canvis de la cerimònia, Barroso ha assenyalat que es plantegen agrupar l'entrega de certs premis amb l'objectiu de fer-ho "més àgil", tot i que descarta eliminar reconeixements. "La gala ha de ser moltes coses alhora, i aquesta és una de les seves complexitats", ha afirmat.

La trajectòria de Barroso i els presidents de l'Acadèmia

Barroso va ser el productor de 'La próxima piel', 'Todas las mujeres', 'Una palabra tuya', 'Lo mejor de Eva, 'La noche que no acaba' i 'La silla de Fernando'. Per la seva banda, Rafael Portela va ser el vicepresident editorial de Paramount Channel i va dirigir durant nou anys la programació dels canals de cinema TCM i TNT. 

Des que es va crear, l'Acadèmia del Cine ha tingut com a presidents José María González-Sinde, Fernando Trueba, Antonio Giménez-Rico, Fernando Rey, Gerardo Herrero, José Luis Borau, Aitana Sánchez-Gijón, Marisa Paredes, Mercedes Sampietro, Ángeles González-Sinde, Eduardo Campoy, Álex de la Iglesia, Enrique González Macho, Antonio Resines i Yvonne Blake. 

Més continguts de