Música

L'Auditori homenatja Gato Pérez i Peret amb un vermut musical

Mataró Rumba All Stars oferiran un concert gratuït aquest diumenge al migdia

Mataró Rumba All Stars és el nom de la formació que actuarà aquest diumenge a  L'Auditori de Barcelona, a les 12.45 h. El concert inclourà peces en homenatge al Gato Pérez i Peret per commemorar el 25 aniversari de la mort del cantant argentí i la pèrdua recent del Rei de la Rumba.

Mataró Rumba All Stars és "el resultat de la suma de paios i gitanos de llarga trajectòria musical", un recorregut per la cultura catalana, flamenca i llatina en una gran festa de caràcter popular i intercultural que oferirà actuacions d'artistes com els germans Rafalito i Johnny Salazar, Yumitus de la Payoya, Susy Ferrer, Petete Malla, Georgina Blanch i Joan López, que han acompanyat a noms reconeguts com els dos homenatjats, Lucrecia, Patriarcas de la Rumba, Los Manolos i Gertrudis.

Aquest grup d'artistes és el creador de la cançó ' Reina del Maresme', un homenatge a la ciutat de Mataró que va ser compost per Johnny Salazar, Ivó Oller, Petete Malla i Joan López, i que compta amb la col·laboració d'altres components del grup. El tema es va popularitzar el 2013 amb l'objectiu de reivindicar el gènere identitari de la ciutat: la rumba.