10 plans per al cap de setmana (a més de la Mercè)

Del Mercat de Música Viva a la dansa de Tamara Rojo, un cap de setmana farcit d'activitats culturals

1. Música i circ per la Mercè

La festa major més musical de Catalunya convida, del 18 al 24 de setembre, a més de 90 concerts amb artistes de 13 països diferents. Els carrers i places de Barcelona s'omplen de música d'aquí i noms internacionals com els que us proposem amb la nostra tria al PLAY. Però també hi ha espectacles familiars i de circ espectaculars, al Castell de Montjuïc i la Ciutadella.

2. Mercat de Música Viva de Vic

Durant quatre dies la ciutat de Vic es converteix en una cita internacional per comprar i vendre música. El  MMVV arriba a la 27è edició amb cinc itineraris diferents per tal de descobrir una programació triada per gèneres.  El portuguès António Zambujo va inaugurar el mercat al Teatre l'Atlàntida. Després serà el torn dels Catarres, Bikimel, Bremen, Inspira, Els Amics de les Arts, La Pegatina, Blaumut etc.

3. Cinema i música: 'Eden'

Mia Hansen-Love retrata a ‘Eden’ l'escena de la música electrònica francesa als anys 90, moment que va veure el naixement de grups com Daft Punk.

4. Teatre a la gran pantalla: 'El virus de la por' 

El director Ventura Pons estrena a la gran pantalla 'El virus de la por', una adaptació de l'obra de teatre de Josep Maria Miró 'El principi d'Arquímedes', que narra els prejudicis que suscita el petó d'un monitor de natació a un nen que plora en posar-se a la piscina per primera vegada.

5. Teatre al teatre: 'Marits i Mullers'

La Villaroel acull l'adaptació al teatre d' Àlex Rigola de la comèdia de Woody Allen 'Marits i Mullers' . L'obra posa sobre la taula què passa en una relació llarga. Una parella comença a replantejar-se la seva pròpia relació quan s'assabenta que els seus millors amics, suposadament la parella perfecta, decideixen separar-se.

6. El concert de l'antiga fàbrica Damm

Com cada any, l'antiga fàbrica d'Estrella Damm es converteix en un dels escenaris multitudinaris amb tres concerts per celebrar la festa major de Barcelona. L'edició d'enguany acull, el proper 19 de setembre, els grups Crystal Fighters, Ocellot i Senior i el Cor Brutal

7. Àngels Bassas és una filla d''el Padrí' a 'Ciara'

L'actriu i escriptora Àngels Bassas és la filla d'un mafiós a 'Ciara', de David Harrower, que s'interpreta fins el 4 d'octubre al teatre Akadèmia. Una dona forta que viu en un món d'homes decideix refugiar-se en el món de l'art.

8. L'exposició de Miserachs al MACBA

El  MACBA mostra l'homenatge del fotògraf Miserachs a la Barcelona dels anys 60 en una exposició que no inclou fotografies penjades a les parets, sinó una sèrie de projeccions que transporta a l'espectador a les places i els carrers de Barcelona en la dècada dels seixanta.

9. Tamara Rojo al Liceu

L' English National Ballet porta fins el 20 de setembre 'El llac dels Cignes' més clàssic i fidel en la versió de Màrius Petipa al Liceu. La seva directora artística des del 2012, Tamara Rojo, interpreta el rol del cigne blanc i el cigne negre, Odette i Odile, acompanyada per Isaac Hernández. Completen el repartiment del personatge principal les ballarines Erina Takahashi i Alina Cojocaru.

10. La Sagrada Família és l'escenari de OBC

L'orquestra Simfònica de Barcelona converteix  la Sagrada Família en l'escenari del seu concert inaugural per encetar la nova temporada. Aquest 20 de setembre el nou director, Kazushi Ono, debutarà amb un programa inclou obres de compositors com Vivancos, Takemitsu i Mozart.