Cultura 29/04/2015

Kazushi Ono debutarà amb l'OBC amb un concert a la Sagrada Família

El nou director titular conduirà sis concerts i la temporada inclourà noms com Joshua Bell, Alisa Weilerstein, Isabel Faust, Gautier Capuçon i el pianista xinès Lang Lang

Agències
2 min
Kazushi Ono, nou director titular de l'OBC a partir del setembre de 2015 / ACN

barcelonaEl nou director per a les pròximes cinc temporades de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), el japonès Kazushi Ono, debutarà el mes de setembre vinent amb un concert gratuït a la Sagrada Família (el 20 de setembre) obert a la ciutat amb obres de Vivancos, Mozart, Fauré i Takemitsu (se sortejaran 1.500 entrades entre el 18 de maig i el 18 de juny). Amb aquest concert donarà el tret de sortida de la nova temporada de l'OBC, en què s'interpretaran més de 80 obres simfòniques, i en què participaran els grans solistes del moment com Joshua Bell, Alisa Weilerstein, Isabel Faust, Gautier Capuçon i el pianista xinès Lang Lang.

Ono dirigirà obres magistrals com 'Daphnis et Cholé' de Ravel en el concert inaugural de la temporada i la 'Missa' de Leonard Bernstein, amb la qual clausurarà la temporada, que també es podrà escoltar la quarta de Brahms, la cinquena de Prokófiev i la tretzena de Shostakóvich, entre d'altres.

Bandes sonores de cinema

Un dels cicles més aplaudits és el de les bandes sonores de cinema i musicals, que en la temporada que ve projectarà la pel·lícula completa de 'Gladiator' i 'Pirates del Carib' mentre l'orquestra barcelonina interpreta la BSO en directe. El tercer gran concert de cinema estarà protagonitzat pel binomi Tim Burton i Danny Elfman, recuperant fragments de pel·lícules com 'Alícia al país de les meravelles', 'Batman', 'Malson abans de Nadal', 'Eduardo Manostijeras' i, per Nadal, interpretarà els musicals 'Somriures i llàgrimes', 'Oliver' i 'La bella i la bèstia'.

80 obres simfòniques

L'OBC interpretarà més de 80 obres simfòniques que passen els 300 anys d'història de la música: des del Barroc fins a l'actualitat passant per grans autors simfònics del Classicisme, Romanticisme i del segle XX. Com a novetat, interpretarà obres que no s'han escoltat mai a L'Auditori barrejades amb clàssics: la tercera i la cinquena de Mahler, la primera i la setena de 'Leningrad' de Shostakóvich, la tercera, la cinquena i la novena de Beethoven, el 'Romeu i Julieta' de Prokófiev, la tercera de Schumann, les 'Danses simfòniques' de Rakhmàninov i 'L'ocell de foc' de Stravinsky.

Lang Lang i Savall

Després de l'èxit del Festival Rakhmànionov i el Festival Beethoven, aquest any es farà el Festival Gershwin, que el virtuós pianista Alexei Volodin i l'OBC interpretaran diferents programes cada dia amb obres com 'Raphsody in blue', 'Concerto in F' i 'Un americà a París'.

Un total de 30 solistes amb 18 instruments diferents i 12 vocals visitaran l'Auditori, entre els quals destaca la presència de Lang Lang, Joshua Bell, Allisa Weilerstein, Isabelle Faust, Gautier Capuçon, Juan Manuel Cañizares, Vadim Repin Wiliam Dazeley. A més, per primera vegada, el mestre Jordi Savall es posarà al capdavant de l'orquestra en un projecte "molt boig" per dirigir un programa de Bach, Mozart, Salieri i Handel.

stats