Cinema

Adéu a un clàssic del terror hispà

Mor als 74 el cineasta Juan Piquer, director de 'Slugs' i 'La grieta'

Piquer, especialitzat en cinema de terror, va triomfar a Hollywood


El cineasta valencià Juan Piquer, director de films com Slugs, muerte viscosa (1988) i La grieta (1989), ha mort a València als 74 anys. Piquer va morir dissabte passat a València després d'una llarga malaltia.
Nascut a València l'any 1936, al final de la seva carrera va exercir com a director de la Mostra de València Cinema del Mediterrani. Director i productor, moltes de les seves pel·lícules es van estrenar a Estats Units i van obtenir grans recaptacions, i fins i tot va arribar a a treballar amb estrelles com Terence Stamp, a qui va dirigir en Misterio en la isla de los Monstruos (1980).
Algunes de les seves pel·lícules són Viatge al centre de la Terra (1976), Supersonic man (1988) o Mil gritos tiene la noche (1981).
La directora de l'Institut Valencià de l'Audiovisual i de la Cinematografia, Nuria Cidoncha, ha assenyalat que “ tot el sector audiovisual valencià ha d'estar de dol perquè s'ha perdut un dels noms propis del cinema fet a la Comunitat Valenciana per valencians, un cineasta de referència i una figura d'un altre temps”.

Més continguts de