Mor als 68 anys el gestor cultural i poeta Jordi Carrió

Al llarg de la seva trajectòria va dirigir el Centre Gestor de Museus i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Barcelona, va gestionar la incorporació de la Col·lecció Thyssen al monestir de Pedralbes i va crear la Fundació Barcelona Cultural

Aquesta matinada ha mort el poeta i gestor cultural Jordi Carrió als 68 anys víctima d'un càncer. La cerimònia de comiat se celebrarà aquest divendres a les 13.15 hores al cementiri de Collserola. Al llarg de la seva trajectòria de més de 50 anys va exercir com a director gerent del Centre Gestor de Museus i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Barcelona, va gestionar la incorporació de la Col·lecció Thyssen al monestir de Pedralbes i va ser el creador de la Fundació Barcelona Cultural, entre moltes altres activitats. A més, el 2010 va ser nomenat per l'Icub director adjunt executiu del Museu d'Història de Barcelona. Carrió es va retirar com a treballador públic l'any 2014, però seguia vinculat al Cercle del Museu d'Història de Barcelona i l'Associació d'Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Com a poeta, va publicar entre els anys 2003 i 2016 poemaris com 'Maïs, l'obra absent' (2003), 'Pols de vidre' (2006), 'Set poemes a Tàpies' (2007), 'Els dies que vindran' (2009), 'Suite Barcelona' (Fonoll, 2011) i 'Fin'amor' (Curbet, 2013). "No vaig començar a escriure fins al 2001. Tenia 52 anys. Si no ho feia era perquè ja hi havia en Feliu Formosa. I ell ho sap, això", va dir en una entrevista concedida a l''Ara Llegim' arran de la publicació del llibre 'L'estació de Portbou', que inclou diverses fotografies de Manel Esclusa (Curbet, 2016). "El Portbou de Carrió és una reflexió fonda i descarnada sobre l'abisme de la història i l'atzucac a què ha arribat el nostre continent durant els últims anys", va escriure Ignasi Aragay sobre 'L'estació de Portbou'. Tenia programades les presentacions d'un llibre recopilatori i d'un nou poemari.

El poeta i editor Àlex Susanna ha sigut una de les primeres personalitats d'expressar el seu condol per la mort de Carrió:

La trajectòria de Jordi Carrió en el camp de la gestió cultural va arrencar a mitjans dels anys 60 organitzant diferents accions del col·lectiu d'artistes contemporanis ZAJ a Barcelona i més endavant va ser conseller del districte VII de l'Ajuntament de Barcelona entre els anys 1979 i 1982.

A més, Carrió, que era el pare del director teatral Pau Carrió, va estar lligat al moviment de renovació pedagògica de les escoles d'estiu Rosa Sensat i Doctors Llicenciats i d'actes públics com la concentració de Granollers del 1979 per l'escola pública catalana.

Jordi Carrió va desenvolupar una estreta col·laboració amb el músic Jordi Savall: l'any 2008 es va incorporar com a patró a la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, fundada per Savall i Montserrat Figueras, i en va ser elegit president el 2016. Sense abandonar el terreny musical, l'octubre del 2014 Carrió es va incorporar com a assessor de la Fundació Pau Casals.