Història
Cultura 01/10/2012

Mor l'historiador britànic Eric Hobsbawm als 95 anys

La seva obra analitza els processos històrics dels segles XIX i XX des de l'òptica marxista i ha sigut molt influent en intel·lectuals i polítics

Ara
1 min
Eric Hobsbawn

BarcelonaEric Hobsbawm, un dels historiadors més importants del segle XX, ha mort aquest dilluns en un hospital de Londres després d'una llarga malaltia, segons informa el diari 'The Guardian'. Hobsbawm va aplicar el marxisme a l'anàlisi històrica dels segles XIX i XX, des de la Revolució Francesa fins a la caiguda de la Unió Soviètica. Ho va recollir als llibres 'L'era de la revolució 1789-1848', 'L'era del capitalisme 1848-1875', 'L'era de l'imperi 1875-1914' i 'Història del segle XX (L'era dels extrems').

Hobsbawm va néixer en una família jueva a Alexandria (Egipte) el 1917. Va viure a Viena i Berlín, abans de traslladar-se a Londres amb la seva família el 1933, el mateix any en què Hitler va arribar al poder a Alemanya. Interessat en la política des de ben jove, Hobsbawm es va afiliar al Partit Comunista britànic l'any 1936. La seva obra és una de les més influents del segle XX.

El 2007 va participar en un debat titulat 'Pensar Europa' al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb Josep Fontana i Donald Sassoon.

stats