PRIMERA DIVISIÓ

Un nou inversor perquè el Girona pugui jugar la Champions

El club gironí es desfarà aviat del 17% de les accions del City que ballen per complir els requisits de la UEFA

3 min
Marcelo Claure, Pere Guardiola, Míchel i Quique Cárcel, celebrant un triomf del Girona

GIRONAAbans del 3 de juny, el Girona ha d'acreditar la seva independència respecte al City Football Group per evitar entrar en un possible conflicte d'interessos, complir amb la normativa UEFA i poder participar en la Lliga de Campions, un dret que s'ha guanyat al damunt dels terrenys de joc i que ara també ha de certificar als despatxos. A Montilivi fa mesos que treballen per arribar a temps i estan segurs que no hi haurà cap problema. De fet, aviat s'anunciaran els canvis que es faran tant a l'accionariat com al Consell d'Administració. Tranquil·litat absoluta, que l'himne sonarà per megafonia.

Ara com ara, el repartiment de les accions del Girona està fet de la següent manera: el 47% per al City Football Group, el 35% per a Marcelo Claure i el 16% per a Pere Guardiola. La UEFA impedeix que dos clubs sota el mateix paraigua amb un tant per cent superior al trenta disputin qualsevol competició continental a la vegada, com seria el cas, perquè tant el Manchester City com el Girona, equips del conglomerat del City Football Group, estan classificats per a la pròxima Champions. El tant per cent mínim que garanteix que la pugui disputar, a banda de poder fer operacions entre els dos clubs, és del 30%. És a dir que el club gironí ha de reformular els comandaments de poder i fer canviar de mans un 17%.

I aquí és on arriba la incògnita, perquè fins ara s'havia especulat que Marcelo Claure i Pere Guardiola es repartissin les accions i augmentessin el seu pes dins de l'entitat catalana, però ara el club estudia l'aterratge d'un nou inversor que assumeixi aquest capital. Sigui com sigui, es tracta d'un tràmit legal que no canviarà el destí dels gironins, que no és altre que disputar, per primera vegada a la història, la màxima competició europea de clubs. Un somni fet realitat.

El Girona també treballa amb la possibilitat de continuar fent operacions esportives amb el Manchester City, com ha fet els últims anys, en què s'ha beneficiat de múltiples cessions. Dins dels plans dels dos clubs hi ha el fet de mantenir Savinho a Montilivi. Yan Couto és més difícil, perquè acaba contracte el 2025 a Manchester i aquest podria ser l'estiu per fer negoci. També hi ha la carpeta oberta de la joia argentina Claudio Echeverri o, més recentment, del talent uruguaià Luciano Rodríguez, com va avançar el periodista Fabrizio Romano. El Girona tampoc té cap problema en acreditar la seva independència esportiva, ja que la UEFA, tal com va publicar L'esportiu, acredita que dos clubs no són independents si han venut o cedit tres o més jugadors en un sol curs. I aquesta temporada el Girona ha fitxat del City Yangel Herrera i té el préstec de Couto. Savinho, encara que ningú no ho recordi, pertany al Troyes francès –també del mateix grup– i no computa.

El Girona sí que es veurà afectat pel que fa a la utilització de recursos de la xarxa City, en què tots els clubs del grup tenen accés il·limitat a un munt de variables que els ajuden en el dia a dia (des d'exercicis en concret fins a pautes nutricionals passant per campanyes publicitàries). Pel que fa al Consell d'Administració, tres dels vocals que coincideixen tant en un lloc com en l'altre seran reemplaçats dins de l'organigrama del club blanc-i-vermell.

Més milions a Montilivi

El Girona, amb la seva presència a la Lliga de Campions, veurà augmentar el seu compte corrent. A banda dels diners que ingressarà per participar-hi, per cada partit disputat i per tot el que es generi a Montilivi, un cop assegurat que podrà disputar els partits al seu estadi –amb les grades supletòries buides, això sí–, canviarà de patrocinador principal, perquè el caixet ja no és el mateix que era.

Fins ara lluïa al frontal de la samarreta Gosbi, la marca d'alimentació i cura dels animals de companyia amb qui els gironins han aconseguit ser el primer club pet-friendly del món. Després de tres anys, des que el club era a Segona, es prepara per entrar al Girona Etihad Airways, que deixarà un bon pessic a l'economia del club. Etihad, per cert, és el patrocinador principal del Manchester City. Però això tampoc no és incompatible perquè el gran Girona de Míchel, que aquest diumenge visita el València (19 h, DAZN) pugui jugar la Champions.

stats