Mor als 85 anys el pintor i muralista lleidatà Víctor Pérez Pallarés

L'artista, format a Lleida, Barcelona i París, definia la seva obra com a expressionista-abstracta

El pintor, muralista i professor d'art Víctor Pérez Pallarés, considerat un dels representants de l'art avantguardista de postguerra, ha mort aquest dimecres als 85 anys. Pérez Pallarés era especialista en conjunts pictòrics murals i en l'ús de la tècnica del gravat. El mateix artista posava en relleu l'expressionisme de la seva obra. 

El director del Museu d'Art Jaume Morera, Jesús Navarro, ha declarat a Europa Press que el pintor, membre del grup Cogul, "representa la renovació de la plàstica lleidatana i és un dels artistes més representatius de l'informalisme català i espanyol". L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit que la ciutat perd un dels seus principals referents artístics i ha recordat que l'Ajuntament li va concedir la Medalla al Mèrit Cultural el 2015.

Pérez Pallarés va estudiar belles arts a Lleida però es va traslladar a Barcelona aviat per participar en la vida cultural i artística del moment. Va continuar la seva formació a París. Durant la seva trajectòria, va exposar les seves obres en nombroses ciutats catalanes però també d'arreu del món. El muralista va rebre diversos reconeixements, com el premi de gravat de l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona (1955), el premi Watteau de gravat (1958) i el premi de pintura Medalla Morera de Lleida (1963 i 1973).

Víctor Pérez Pallarés va dedicar-se a l'ensenyament durant 20 anys. El passat 24 de maig va presentar les seves últimes obres a la galeria lleidatana Espai Cavallers, amb l'exposició 'Figures', on continuava explorant la figura humana.