Música
Cultura 26/05/2011

Columbia produirà la pel·lícula de Kathryn Bigelow sobre la mort de Bin Laden

'Kill Bin Laden', el títol provisional del projecte, explicarà la història d'un grup de 'marines' que volen donar caça al líder d'Al-Qaida. Es començarà a rodar a l'estiu i està previst que s'estreni l'últim trimestre de 2012

Efe
1 min

LOS ANGELES p { margin-bottom: 0.21cm; } L'estudi Columbia Pictures, del grup Sony, distribuirà als Estats Units el proper film de la directora Kathryn Bigelow, basat en una operació secreta nord-americana per matar Ossama bin Laden, segons ha confirmat avui la companyia.

El projecte de Bigelow, cineasta responsable de l'oscaritzada En terra hostil (2009), va començar el 2008 i estava previst que en inici relatés una missió sense èxit d'un grup de marines per donar caça al líder d'Al-Qaida, encara que l'equip de la pel·lícula actualitzarà el guió per incloure els últims esdeveniments. Bin Laden va morir el dia 1 de maig després de l'assalt de soldats dels EUA a la seva residència als voltants d'Islamabad.

La pel·lícula, que porta el títol provisional Kill Bin Laden, començarà a rodar-se a l'estiu i s'espera que arribi als cinemes l'últim trimestre de 2012. Bigelow es va associar de nou amb el guionista i productor Mark Boal (En terra hostil) per realitzar aquest projecte. "Amb la mort d'Ossama bin Laden aquest film no podia ser més rellevant. Kathryn i Mark tenen una perspectiva excepcional sobre l'equip que estava caçant l'home més buscat del món", va dir Amy Pascal, copresident de Sony Pictures Entertainment.

En terra hostil, un film sobre la vida d'una unitat militar dels Estats Units que es dedica a desactivar explosius a l'Iraq, va aconseguir 7 estatuetes en la cerimònia dels Oscar de 2010 i es va imposar a la taquillera Avatar.

stats